Universite Dil SINAVI


Kimimizin hayali Üniversite'de Yüksek Lisans(Master) yapmak,kimimizin ki ise Doktora yapmak.Tabi ki önce master ve sonra doktora yapmalı ama işte onun için ise yine SINAV.Bu sefer ki sınav Yabancı Dil sınavı.Üniversite Dil Sınavı(ÜDS) için Başvurular ve Sınav tarhi aşağıdadır...

2008-ÜDS’nin birinci uygulanma tarihi 23 Mart 2008’dir. Başvuru evrakı 4-13 Şubat 2008 tarihleri arasında üniversite rektörlüklerinden alınacak (Başvuru merkezleri http://www.osym.gov.tr internet adresinden de öğrenilebilir.) ve başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.
ÖSYM sınav tarihini açıkladı ve Başvurular da 4-13 Şubat arasında, sınav ise 23 Mart 2008'de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa ve Bişkek’de (Kırgızistan) merkezi olarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

Yabancı dil koşulunu karşılamak için, doktora adayları ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da ÜDS’ye girmeleri ve 100 üzerinden 55 veya daha fazla puan almaları gerekmektedir.

Benzer Konuları Herkes Okudu



Widget by Hoctro | Jack Book

0 yorum: